هوابندی کانال هوا باعث از بین رفتن نشتی جریان در داکت هوا می گردد، در نتیجه راندمان انرژی را بهینه میکند ، از ورود آلودگی ها به داخل کانال تهویه هوا و واحدهای تهویه شده جلوگیری می نماید.
کاهش فشار هوای داخل کانال هوا که در نتیجه وجود نشت هوا در مجرا ایجاد می گردد، باعث از بین رفتن و تلف شدن انرژی در سیستم HVAC تهویه مطبوع می گردد و این امر باعث افزایش هزینه های مربوط به بهره برداری در انواع کانال هوا و کانال اسپیرال و کانال چهارگوش صنعتی و همچنین اتصالات کانال هوا می گردد.
برای درزبندی می توان از موادی که بر اساس استاندارد UL مقاوم در برابر آتش هستند استفاده کرد؛ برای این منظور می توان از چسب های مقاوم ماندگار، روکش های پشت فویل دار و تیپ ها یا نوار درزگیرهای مقاوم در برابر آتش و چسب سیلیکون استفاده نمود.
علائم ایجاد نشتی در کانال هوا جهت هوابندی کانال هوا
علائم ایجاد نشتی در کانال هوای اسپیرال و کانال مستطیل شکل به شرح زیر می باشد:
- اگر چنانچه هزینه های اعمال شده در فصل تابستان و زمستان از حد متوسط مدنظر فراتر رود به این معنی است که در کانال هوا نشتی وجود دارد.
- اگر فضاهای تهویه شده ای وجود داشته باشند که گرمایش و یا سرمایش آن ها نسبت به سایر فضاهای تهویه شده متفاوت باشد؛ البته این امر می تواند در نتیجه طراحی اشتباه سیستم کانال کشی باشد که موجب نشتی در کانال هوا می گردد.
- اگر دمای هوای داخل سقف کاذب اختلاف زیادی با دمای هوای تهویه شده اتاق داشته باشد قطعا نشتی وجود دارد.
لازم به ذکر می باشد که 2 روش متداول جهت بررسی نشتی داخل کانال هوای تهویه شده وجود دارد که در یکی دود را به داخل فضای کانال تزریق می کنند و در صورتی که نشتی در کانال کولر وجود داشته باشد، دود از محل درز خارج می گردد.
در روش دوم نیز به همین صورت از تست نور استفاده می گردد.