عایق الاستومری کانال اسپیرال گالوانیزه، عایق کانال های چهارگوش گالوانیزه و عایق اتصالات اسپیرال به عنوان محافظ جهت جلوگیری از هدر رفت انرژی مورد استفاده قرار می گیرد.
شرکت کیان فارمد آراد تأمین کننده انواع عایق الاستومریک لوله ای و عایق الاستومریک رولی یا پتویی می باشد. عایق الاستومری لوله ای و عایق الاستومری رولی این شرکت در ضخامت های مختلف و در تمامی ابعاد و سایزهای استاندارد موجود می باشد.
ضخامت های عایق های این شرکت 9، 13، 19 و 25 میلیمتر است که بسته به نوع کاربرد آن و شرایط آب و هوایی متفاوت قابل استفاده می باشد. مثلا در مناطق مرطوب جهت جلوگیری از ایجاد پدیده کندانس و تعریق کانال هوا از ضخامت های بالاتر استفاده می گردد. همچنین اگر چنانچه کانال گالوانیزه هوا در معرض هوای آزاد و یا آسیب های فیزیکی باشد پیشنهاد می گردد که برای عایق الاستومری از روکش آلومینیوم استفاده گردد.
همانطور که برای انتخاب نوع، ضخامت و سایز کانال انتقال هوا نیاز به طراحی و محاسبات دقیق است، به همان میزان انتخاب نوع و ضخامت عایق مورد استفاده آن نیز نیازمند طراحی و محاسبات کارشناسی است. چرا که در صورت انتخاب اشتباه نوع عایق کانال هوا و ضخامت آن هزینه های بهره برداری بالایی را به پروژه و بهره بردار تحمیل خواهد کرد. بعنوان مثال اگر منطقه ای دارای رطوبت نسبی بالا باشد و در آن منطقه از عایق با ضخامت کم استفاده گردد، به دلیل رسیدن به نقطه شبنم پدیده عرق کردن و چکه نمودن آب از کانال اتفاق می افتد ویا اگر اختلاف دمای کانال هوای تهویه شده با محیط پیرامون زیاد باشد و عایق در ضخامت پایین انتخاب گردد، نرخ انتقال حرارت بالا رفته و هزینه های بهره برداری و استهلاک دستگاه های هواساز را افزایش می دهد.
همانطور که قبلا نیز اشاره شد، کانال تهویه هوا وظیفه انتقال هوای تهویه شده به محیط و یا انتقال هوای اگزاست را بر عهده دارد. اگر هوای مورد انتقال دارای بار حرارتی و برودتی باشد جهت جلوگیری از هدر رفت انرژی و صرفه جویی در مصرف انرژی، نیاز به عایق کاری کانال تهویه هوا وجود. اگرچه کانال هوای اگزاست و کانال هوایی که بار سرمایش و گرمایش در آن وجود ندارد نیاز به عایق کاری نیست و در اکثر این مدل کانال ها به منظور زیبایی ظاهر از کانال اسپیرال اکسپوز و یا کانال چهارگوش اکسپوز استفاده می شود.
در گذشته بیشتر از عایق های پشم شیشه و پشم سنگ به منظور عایقبندی کانال کولر و کانال هواساز و کانال تهویه مطبوع استفاده می شده است. استفاده از این مدل عایق اگر چه تا حدود زیادی باعث ذخیره انرژی و جلوگیری از هدر رقت آن می شود اما بنا به دلایل زیر امروزه منسوخ شده و کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
معایب عایق بندی کانال هوا با پشم شیشه
- عایق پشم شیشه را فقط به عنوان عایق حرارتی می توان استفاده کرد و کارآیی زیادی در سیستم های برودتی ندارد.
- طول عمر مفید این عایق کوتاه است.
- امکان ریزش و از بین رفتن عایق در زمان های بلند وجود دارد.
- ضریب انتقال حرارت نسبتا بالایی دارد.
- استفاده از پشم شیشه با توجه به وجود آزبست در آن کاملا سرطان زا و خطرناک است.
- باعث ایجاد حساسیت پوستی و تنفسی می گردد.
بنا بر دلایلی که عنوان شد در سال های اخیر محققان به دنبال جایگزینی مناسب برای پشم شیشه بوده اند که علاوه بر اینکه معایب آنرا برطرف کرده باشد، بتوان در سیستم های برودتی و دماهای خیلی پایین نیز از آن استفاده کرد.
عایق الاستومری که از مشتقات نفتی بدست می آید جایگزین پشم شیشه شده است و با توجه به مزایای منحصر به فرد آن در تمامی سیستم های تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مزایای این عایق به شرح زیر می باشند.
مزایای عایق الاستومری کانال جهت عایق بندی کانال های هوا
- ضریب انتقال حرارت بسیار پایینی دارد و باعث سیو انرژی می گردد.
- هم به عنوان عایق حرارت و هم بعنوان عایق برودت در سیستم های کانال هوا مورد استفاده قرار می گیرد.
- طول عمر مفید بالاتری دارد.
- بدون ایجاد حساسیت و خطرات تنفسی می باشد.
- امکان درزبندی کامل کانال تهویه هوا را فراهم می کند.
شرکت کیان فارمد آراد در کنار تویید صنعتی انواع کانال گالوانیزه اسپیرال و کانال پیش ساخته صنعتی چهارگوش، به منظور تکمیل سبد محصولی خود اقدام به تأمین عایق الاستومریک با بالاترین کیفیت موجود در بازار برای انواع کانال و لوله و اتصالات آن نموده است.