فولاد گالوانیزه

یکی از متداول ترین و مرسوم ترین مدل کانال های انتقال هوا که از دیرباز تا به امروز برای انتقال هوای تصفیه شده مورد استفاده قرار می گرفته است، کانال هوای گالوانیزه می باشد؛ چرا که در این مدل کانال از رویه ی زینک (Zinc) استفاده می گردد و این امر باعث جلوگیری از خرده شدن (Corrosion) کانال هوای گالوانیزه می گردد.

 فولاد گالوانیزه

همچنین استفاده از زینک باعث عدم نیاز به رنگ آمیزی کانال و کاهش هزینه آن می گردد.

کانال هوای گالوانیزه نسبت به انواع کانال های دیگر دارای استحکام و مقاومت بیشتری نیز می باشد و در طراحی کانال و با توجه به سایز آن در مدل های چهارگوش یا مستطیلی، و یا مدل اسپیرال، ضخامت آن تغییر می کند و با افزایش سایز کانال هوا ضخامت آن نیز افزایش می یابد که این امر مقاومت استاتیکی کانال را افزایش می دهد.

کانال های انتقال هوای گالوانیزه معمولا در 3 مدل کانال چهارگوش صنعتی ، کانال اسپیرال یا گرد و بیضوی شکل تولید و مورد استفاده قرار می گیرند.

به طور کلی جریان هوا از کانال های گرد به صورت یکنواخت تر از کانال های چهارگوش عبور می نماید، همچنین افت جریان هوا نیز با توجه به ساختار کانال های گرد بسیار کمتر از مدل چهارگوش می باشد؛ اما در برخی موارد استفاده از کانال انتقال هوای مستطیلی انکار ناپذیر است.

از جمله در مواردی که بخاطر محدودیت در ارتفاع سقف قادر به استفاده از کانال گرد نباشیم که در این صورت طراح با توجه به مقدار هوایی که لازم است تا به دریچه برسد و با عنایت به سایز کانال، عرض و ارتفاع مجرای کانال را طراحی می کند تا هوای مورد نیاز تأمین گردد.

کانال گرد با استفاده از یک دستگاه به صورت مارپیچ (Spiral) تولید می گردد که این دستگاه با استفاده از قالب های مناسب می تواند مجاری گرد را در هر قطر و سایزی تولید نماید.

کانال انتقال هوای آلومینیوم

کانال های انتقال هوای آلومینیومی دارای 2 ویژگی می باشند: اول آنکه وزن بسیار کمی دارند و دوم با سرعت بالایی قابل نصب می باشند.

از آلومینیوم نیز برای ساخت کانال های هوای گرد استفاده می گردد. با این تفاوت که مقاومت و موارد استفاده از آن بسیار کمتر از کانال گالوانیزه می باشد. این کانال ها از نظر ظاهری شبیه به کانال گالوانیزه می باشند.

کانال انتقال هوای پلی اورتان و فنولیک (مجاری هوای پیش عایق)

کانال انتقال هوای آلومینیوم

کانال های انتقال هوایی هستند که از پنل های پلی اورتان و یا فنولیک در ضخامت های متفاوت که معمولا 2سانتیمتر می باشند، تولید می گردد.

این پنل های عایق، سفت و سخت می باشند و دیگر نیازی به عایق مجزایی ندارند چرا که خود یکی از بهترین عایق های حرارتی و برودتی می باشند.

این پنل ها با روکش آلومینیوم تولید و جهت استفاده به بازار عرضه می گردند. بزرگترین عیب این نوع کانال، آسیب پذیری بالای آن می باشد و با کوچکترین فشار و یا ضربه فیزیکی شکسته و نابود می گردند.

کانال فلکسیبل

این کانال ها عموما از افت فشار زیادی برخوردار می باشند و به عنوان کانال اصلی انتقال هوا نمی توان از آن استفاده نمود و عموما جهت استفاده به عنوان رابط کانال تا دریچه و یا پلنیوم باکس مورد استفاده قرار می گیرند.

کانال فلکسیبل

ساختار کانال فلکسیبل از پلاستیک منعطف بر روی سیم پیچ فلزی برای شکل دادن لوله می باشد. این کانال انتقال هوا در سایز های متنوع و عموما از “4 تا “20 تولید می گردند. عایق مورد استفاده در این مدل کانال عموما پشم شیشه و یا الیاف پلی استر می باشد.

مجاری یا کانال های پارچه ای

این کانال عموما از مواد پلی استر ساخته می شوند. این مجاری در رنگ های مختلف و با پارچه های متخلخل موجود می باشند.

مجاری یا کانال های پارچه ای

کانال پارچه ای معمولا وزن کمتری نسبت به سایر کانال ها دارد و بنا بر این تنش کمتری را بر ساختار سازه وارد می کند. وزن کم آن همچنین نصب این مدل کانال را آسان تر می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *